Segell editorial pirinenc nascut a Andorra
Truca'ns (+376)687993

Toni Morell

Antoni Morell Mora va néixer a Barcelona l’any 1941. Per damunt de tot se sent, i ho és, d’Escàs, de la Massana, del Principat d’Andorra. Ha estat professor al col·legi Sant Ermengol i a l’institut Janer des del 1968 fins al 1972. A la UNED durant 14 anys, de les assignatures de dret natural, història del dret, dret mercantil i filosofia del dret. I a la Universitat d’Andorra, sobre el tema de la nacionalitat andorrana en col·laboració amb el Dr. Ramon Viñas. Ha exercit com a advocat, professió que l’apassiona atès que en ella ha trobat la síntesi perfecta de la seva vocació humanística, històrica i jurídica, durant 40 anys fins al 2011, any en què es jubila. Ha estat assessor pedagògic del Consell General, secretari de Sindicatura, secretari del primer Govern 1981-1984 i ambaixador a la Santa Seu des del 2005 fins al 2010.

Estudis

Té títols universitaris de Filosofia, Teologia, Història Moderna i Contemporània i de Dret.

Professió

És autor o coautor d’una trentena d’obres, entre les quals destaquen: Set lletanies de mort, Borís I rei d’Andorra, La neu adversa (premi Carlemany 1999), 693 anys després, Andorra durant la revolució francesa, 52 dies d’ocupació? Agost-octubre de 1933 a Andorra (accèssit al premi Principat d’Andorra 2007), La memòria de la terra (premi Tristaina 2003). Algunes han estat reeditades diverses vegades i traduïdes al txec i al castellà. Ha col·laborat amb entitats públiques i privades com a escriptor i assessor. D’altra banda, el 2012 va rebre el premi Àgora Cultural 2011.

Reconeixements

Ha estat nomenat Escriptor del mes per la Generalitat de Catalunya, president de l’Associació d’Escriptors del Principat d’Andorra i vicepresident de l’Aliança Andorrano-francesa. Se li ha concedit la Encomienda de Alfonso X el Sabio per l’aleshores rei Joan Carles I d’Espanya, la condecoració de Cavaller de la Gran Creu de l’Orde de Sant Gregori Magne pel Papa Benet XVI, i ha estat nomenat Chevalier dans l’Ordre des Arts et Lettres per l’ambaixador de França.

Assaig
0%
Narrativa
0%

Publicacions de’n Toni Morell